Jeg har problemet med baktierier inde på livet, og har derfor undersøgt sagen.
Du kan ikke umiddelbart måle for bakterier, og selv om du kunne ville det skulle dyrkes. altså dyrt og tidskrævende.
Derfor er det bedste man kan gøre, at sørge for at der ikke er bakterier.
Ligesom dig havde jeg tidligere lavet tiltag, så jeg kunne bruge mindre klor, og det virkede for så vidt fint. Jeg fik ingen alger, men man havde ingen garanti for, at vandet ikke indeholdt bakterier. (I mit tilfælde er det bakterien pseudomonas der var problemet )
Den eneste måde jeg relativt nemt kunne sikre mig det var ved klorering.
Når man chockklorerer dør alle bakterier med garanti! Men så snart klorniveauet bliver lavt igen er der risiko for, at de kommer igen. Og hvis de først er der, skal der endnu en chockklorering til at sikre at de forsvinder.
En klorværdi på "1" er som hovedregel minimum. Det kan man relativt nemt dosere, men klorværdien synker jo lynhurtigt, så for at sikre, at den bliver der, har jeg investeret i et doseringsanlæg, der selv måler og doserer løbende.
Vi har 7-9-13 ikke haft problemer med baktierier siden...
Se
geismar.dk/galleriet/category/28-redox